Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit is een onderzoeksuniversiteit, zij zijn ook internationaal actief. Samen met het Radboudumc proberen zij een optimaal intellectueel klimaat te ontwikkelen. Naast opleidingen biedt de universiteit ook masters aan. Ben je geïntersseerd in deze onderwijsinstelling? Klik dan op “Radboud Universiteit” om naar hun website te gaan.

"Het is een hele interessante opleiding, omdat juist in Nijmegen wat meer de biologische kant uitgelicht wordt van de psychologie. Dat maakt het erg interessant. Verder is het fijn dat het onderwijs erg breed is, waardoor je veel kennis opbouwt van meerdere kanten van de psychologie. Je kunt uit 3 richtingen kiezen: Brein & Cognitie, Ontwikkeling & Gezondheid en Gedrag & Omgeving.

Het eerste jaar komen mijn verwachtingen overeen met de werkelijkheid, het tweede jaar (op dit moment) niet. Dit omdat er wijzigingen zijn aangebracht sinds dit jaar die de sfeer en kwaliteit van de opleiding naar mening van veel mensen omlaag hebben gehaald, zoals het toevoegen van een Engelse bachelor track en geen mogelijkheid meer om de opleiding in een Nederlandse track te volgen; die is veranderd naar een Bilinguale/Tweetalige track. (Zie NRC ‘How do you say that in English?’

De Universiteit heeft een fijne locatie met mooie studeerplekken en plaatsen om te eten. Organisatorisch kunnen bepaalde dingen wat strakker geregeld worden.

Doordat de hoorcolleges nu in het Engels gegeven moeten worden is de kwaliteit sterk achteruit gegaan. Dit heeft echter niks te maken met hoe goed de docenten zijn in het overbrengen van de stof: het zijn uitstekende docenten. In het Engels zijn zij echter bij lange na niet zo goed als dat zij in het Nederlands zijn, waardoor het veelal niet meer is dan vertellen wat er al in het boek staat. Erg jammer, de opleiding was van goede kwaliteit maar Radboud kan dat helaas niet meer waar maken. En nee, dat ligt dus niet aan de docenten: Engels kunnen hoort geen vereiste te zijn voor hen, psychologie kennis overbrengen wel en dat kunnen ze!"
4/5
"Deze opleiding belicht verschillende aspecten over het bedrijfsleven en de vreemde taal die je gekozen hebt voor de opleiding. Je kan kiezen uit Engels, Frans, Spaans of Duits en je zult tijdens de opleiding verder ingaan op deze vreemde taal. Zo krijg je in het eerste jaar vakken als 'bedrijfstaal', waarin je de uitspraak van de taal goed leert en bijvoorbeeld de grammatica. Er zijn veel praktische aspecten aan deze opleiding wat ik erg leuk vindt. Zo oefen je dingen als onderhandelen en is presenteren een groot onderdeel van de opleiding.

Mijn opleiding kwam zeker overeen met de verwachtingen. Ik vind de balans tussen vreemde taal & andere vakken zeer goed. Ik had wellicht niet verwacht dat er zoveel praktische toepassing zou zijn op deze opleiding, aangezien het een WO opleiding is. Dit bevalt mij echter zeer goed.

De locatie van de universiteit is goed. Er is sprake van een semi-campus, alle faciliteiten en gebouwen zijn min of meer op hetzelfde terrein, wat ik persoonlijk erg praktisch vind. Het centrum is daarentegen wel verder weg, ongeveer 15 minuten fietsen. De faciliteiten van de Radboud Universiteit zijn ook goed. Er is aan alles gedacht, van sportcentrum tot meerdere eetcafés."
4/5
Sluit Menu